Samarbeidet om mobil lading er kommet i stand etter initiativet fra Arctic Race of Norway; I sommer kan du lade elbilen din med ladehenger.

Da Arctic Race of Norway bestemte seg for å bli verdens første profesjonelle sykkelritt som kun brukte elbiler, måtte de utvikle en helt ny løsning sammen med kraftselskapene i regionen. Nå skal løsningen komme innbyggere og tilreisende til Lofoten, Vesterålen og Hålogaland til gode.

I sommer kan du lade elbilen din med ladehenger

I sommer blir de mobile ladestasjonene plassert ut nær populære utfartsområder i regionen gjennom et samarbeid med NAF (Norges Automobilforbund), DNT (Den norske turistforening) og en rekke lokale partnere. Dermed slipper de som bruker elbil på ferie i Lofoten, Vesterålen og Harstad-området i sommer å bekymre seg for rekkevidden. Nå kan de lade bilene mens de sover, går tur, eller er på stranda.

Basecamp Nord-Norge

I Harstad vil ladestasjonen bli plassert på Larsneset ved hurtigrutekaia. Harstad sentrum er utgangspunkt for utfart til mange kultur- og naturopplevelser i og rundt byen og i Hålogalandsregionen. Den mobile ladestasjonen vil inngå i samarbeidsprosjektet Basecamp Nord-Norge, som har som mål å bidra til flest mulig gjester til overnattingsbedrifter, opplevelsesaktører og næringsliv i harstadregionen.

– Gjennom dette samarbeidet ønsker vi at flere skal bruke Harstad som base for flotte og forrykende ferieopplevelser både i Harstad og i vår vakre region Hålogaland, derfor var det naturlig å plassere ladehengeren i sentrum, sier administrerende direktør Ida Texmo Prytz i Hålogaland Kraft.

Håper flere kommer seg ut i naturen

NAF håper at de mobile ladestasjonene vil synliggjøre behovet for mer permanente tiltak.

– Det er viktig med lading i hele landet for å få flere til å bruke elbil, også i ferien. Om man er trygg på at man får ladet opp elbilen når man kommer frem, kan man droppe et ladestopp underveis. Den tryggheten gir mindre stress og du kan lade bilen i ro og mak når du er fremme ved målet, sier administrerende direktør Stig Skjøstad i NAF.

Ladehenger plassert ved Harstad havn

Noen mennesker som snakker om ladehengeren.