Fredag 11. februar

Da er vi ferdige med dykkerinspeksjonene og de planlagte utkoblingene. Vi ble ferdig litt før kl.20:00 i går kveld, med innkobling rett etter. 

Denne delen av jobben er nå ferdig, men det vil fortsatt pågå aktivitet ved Grorlineset og ved rasoverbygget i dag og i neste uke. 
 

Torsdag 10. februar

Da nærmer vi oss siste natta med utkoblinger. Den er planlagt fra kl.18:00 i kveld med innkobling innen kl.06:00 fredags morgen. 

Etter dette er vi ferdig med dykkerinspeksjonene og de planlagte utkoblingene. Telenormasta ivaretas fortsatt med aggregat. 

I morgen nedrigger vi en del utstyr som er tatt ned i fjæra ved Grorlineset, her stenger vi veien kl.12:00 slik at kranbil kommer til i ca. 15-20 minutter.

Det vil fortsatt foregå sikringsarbeid langs veien ved rasoverbygget og ved Ytre Grorlineset fredag og neste uke. 
 

Onsdag 9. februar

To netter med utkobling er gjennomført, og vi er ferdig med arbeidet i Beisfjordenden av sjøkabelen. I dag kl. 18 starter vi i den andre enden, ved Ytre Grorlineset. Vi regner med å måtte bruke natt til fredag også for å bli ferdig med arbeidet.

  • Onsdag 9. februar kl. 19:30 til 06 neste morgen. (nytt tidspunkt)
  • Torsdag 10. februar kl. 18 til 06 neste morgen.

Tirsdag 8. februar

Da er første natta og utkobling gjennomført. Jobben i natt gikk veldig greit, og utkoblingen ble ikke så langvarig som først indikert. 

Vi planlegger med oppstart i ettermiddag igjen, med utkobling kl.18:00. 
I natt må det forventes at det blir lengre utkobling enn det var forrige natt. Innkobling fortsatt kl. 06:00 som varslet.

Varslinger kommer gjennom sms sendt ut til abonnentene. 

Mobilmasta ivaretas ved hver utkobling gjennom aggregat.  

Vil komme med en anbefaling at folk slår av eller skrur ned mest mulig utstyr før kl.18:00. Med det så mener jeg elektriske varmeovner som kanskje folk har satt på full guffe før utkoblingen for å varme opp huset mest mulig, steik- og platetopper som kanskje står på ved utkoblingen og blåse ut lysene før man går å legger seg. Da har man tatt ned brannrisikoen betydelig hvis en innkobling skjer før folk er stått opp igjen. Sunn fornuft er stikkordet her. 

Fredag 4. februar

På grunn av helt nødvendig inspeksjon av og arbeid med sjøkabelen som er lagt til Beisfjord, må vi dessverre gjøre tre planlagte lengre utkoblinger av strømmen i Beisfjord neste uke: 

  • Mandag 7. februar kl. 18 til 06 neste morgen.
  • Tirsdag 8. februar kl. 18 til 06 neste morgen.
  • Onsdag 9. februar kl. 18 til 06 neste morgen.

Innenfor disse tidsrommene kan det bli både kort- og langvarige inn- og utkoblinger.

Isen på fjorden påvirker kablene, det haster derfor å få inspisert dem. Vi må også gjøre helt nødvendig arbeid for å sikre landtakene. Kabelen kan ikke være strømførende når isen sages og når den inspiseres av dykkere.

Vi beklager ulempene dette medfører innbyggerne, og ber alle planlegge neste uke ut fra dette.

Følg med på sms for meldinger om det skulle bli endringer.